І етап Всеукраїнської учнівської олімпіади з історії

 23 листопада 2023 року в Київському професійному коледжі будівництва і комунального господарства відбувся  І етап Всеукраїнської учнівської олімпіади з історії.
Мета: сформувати в здобувачів освіти знання про основні віхи з історії,  основні історичні дати та періоди в історії; формувати в здобувачів освіти розуміння єдності й цілісності України, непорушність державного суверенітету, незалежності, територіальної цілісності і демократичних засад ; відчуття приналежності до України, усвідомлення себе українцем, почуття патріотизму, національної гордості, любові до рідного краю, почуття особистої відповідальності за долю держави та українського народу.
У житті кожної людини  є сокровенне, це рідний батьківський край. Це земля наших батьків, дідів і прадідів, і вона найдорожча за все на світі. Вона єдина, де ми почуваємо себе вдома, затишно і привітно. Це наша Україна.
Зараз вирішується доля і майбутнє України. Україна по-справжньому виборює собі демократичне майбутнє.  Ми знаємо, що ми – єдині, спільно будемо боротись за нашу Україну, молоде покоління має знати свою історію , шанувати і передавати знання нащадкам.
Нехай ніхто не половинить,
Твоїх земель не розтина,
Бо ти єдина, Україно,
Бо ти на всіх у нас одна.
Одна від Заходу й до Сходу
Володарка земель і вод –
Ніхто не ділить хай народу,
Бо не поділиться народ.
Поширити в: