Набуття нових компетентностей з професії “Оператор з обробки інформації та програмного забезпечення”

Увага на стрімкий ріст технологій у сучасному світі важлива як ніколи раніше. Цей ріст відображається у всіх сферах життя, включаючи освіту. В умовах війни та геополітичних змін особливо важливою стає потреба у формуванні професійних компетентностей, як у здобувачів освіти, так і у педагогічних працівників. Наш коледж розуміє цю потребу та активно працює над наданням підтримки в цьому напрямку.
З метою підтримки педагогічних працівників, ми впроваджуємо програму надання корисної інформації через нашу методичну службу та методичні об’єднання. Інформація охоплює оновлення в галузі освітніх технологій, методичні рекомендації щодо впровадження інноваційних підходів у освітній процес, а також інструменти для ефективної роботи із сучасними технологіями. Ми прагнемо забезпечити наших педагогічних працівників необхідними знаннями та навичками, які допоможуть їм успішно впроваджувати інновації та забезпечувати якісну освіту в умовах сучасного технологічного прогресу.
В рамках набуття нових компетентностей, підвищення рівня професійних навичок з професії «Оператор з обробки інформації та програмного забезпечення» були проведені заходи:
– ДЕМЧЕНКО Валерій Антонович (методист) доповів на тему “Формування професійних компетентностей педагогічних працівників, як ефективний засіб забезпечення якості освіти”;
– ФАРИЛЮК Олександр Васильович (голова МК викладачів і майстрів виробничого навчання інформатики та інформаційних технологій) поділився секретами з наступної не менш важливої теми “Як ми можемо запобігти спробі проникнення шкідливого програмного забезпечення?”;
– ПОНОЧОВНИЙ Петро Михайлович провів майстер-клас по створенню 3D моделей в середовищі Тinkercad. За допомогою програмного ресурсу Repetier-Host налаштували 3D модель до друку. Під час майстер-класу педагогічні працівники змогли надрукувати власну 3D модель.
Методична служба разом з головами методичних комісій надають необхідну підтримку та допомогу у розвитку професійних компетентностей педагогічним працівникам. Ми віримо, що лише поєднання зусиль всіх учасників освітнього процесу дозволить успішно протистояти викликам сучасності та забезпечить якісну підготовку кваліфікованих робітників до успішної кар’єри в майбутньому.
Поширити в: